Sposób przygotowania

Winogrona opłukac, osuszyc. Można poprzekrawac i wyjąc pestki. Kilka odłożyc do dekoracji. żelatynę namoczyc w soku z cytryny. Żelatynę rozpuścic podgrzewajac, przestudzic. Żółtka utrzec z cukrem i skórką startą z cytryny. Białka ubic na sztywną pianę. Żelatynę i pianę dodac do żółtek, delikatnie wymieszac. Pucharki w 1/4 napełnic kremem. Winogrona rozłożyc do pucharków, przykryc pozostałym kremem. Pucharki wstawic do lodówki na ok 3 godz. Śmientanę mocno ubic, płatki migdałowe uprażyc na patelni bez tłuszczu. Przed podaniem deser udekorowac bitą smietaną, winogronami i posypac płatkami migdałowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !