Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona Brukselka

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka
1 kg
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
ocet winny
1/2 szklanki
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
oliwa
1/4 szklanki
tymianek
1 łyżeczka
oregano
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona Brukselka

Podgrzewamy piekarnik do 200 stopni.

Brukselkę wymoczyć w wodzie i usunąć brzydkie liście.

Przekroić na połówki i ułożyć w brytfance. Następnie posypać oregano, tymiankiem, solą czosnkową, solą i pieprzem.

Zalać octem i oliwą.

Piec 20 minut. Następnie odwrócić brukselki i piec jeszcze 25 minut.

Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.07.2011 07:45
super
Marta98 04.03.2011 20:42
super
Marta98 29.11.2010 16:55
super
Grażyna13 20.10.2010 17:56
Fajny pomysł :)
Ela20 19.08.2010 21:39
Pyszna :)
gacopierz23 28.05.2010 21:31
czy może być mrożona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak