Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

piersi kurczaka po chińsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
2
sos sojowy i
łodygi selera naciowego
2
pieczarek
200 g
bazylia
Sklep Prymat
ząbki czosnku
2
cebula
posiekanych orzechów włos.
2 łyżki
ziarno sezamowe
wiśniówka
3 (wytrawna)
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi kurczaka po chińsku

mięso pokroić w cienkie paski w poprzek włókien, zamarynować w wiśniówce i sosie sojowym. Pokroić łodygi selera i pieczarki w cienkie plasterki. Posiekane cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać osączone paski mięsa i smażyć 2 min. Później zdjąć z patelni. Następnie, mieszając, smażyć jeszcze 2 min warzywa i zalać marynatą. Dusić 5 min i znów włożyć mięso. Dodać bazylię i orzechy, posypać sezamem. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak