Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić, zrumienić z łyżką tłuszczu, dodać roztarty z solą czosnek, połączyć z mięsem dodając namoczoną dobrze odciśniętą bułkę, jajka, sól i pieprz dokładnie wyrobić. Średnią brytwannę wysmarować tłuszczem obsypać bułką tartą, wyłożyć połowę masy mięsnej, na nią rozłożyć pokrojoną w kostkę marchew i groszek konserwowy, przykryć resztą mięsa, oprószyć bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni okolo 40 minut. Gdy mięso rumiane, ostudzić, podawać z ryżem i surówką. Można podawać na zimno z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygląda,napewno pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !