Sposób przygotowania

Ciasto: Składniki ciasta zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na 2 równe blachy. Na ciasto rozsmarowujemy dżem, na dżem ubitą z 4 białek pianę ubitą z 1 szkl. cukru i 1/2 opakowania kisielu. Na pianę kładziemy posiekane orzechy. Pieczemy około 25-30 minut.
Krem: Z mleka, cukru i mąk ugotować budyń. Wystudzić i wkręcić masło. Ciasto składamy spodami do siebie i przekładamy kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Smakowite!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tak, znane i smaczne ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    mhmm, pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !