Sposób przygotowania

Najpierw przyrządzamy ciasto drożdżowe: Drożdże rozpuszczamy z cukrem i mlekiem, po kilkunastu minutach dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną margarynę i odstawiamy do wyrośnięcia.
Masę makową rozprowadzamy na rozwałkowanym na prostokątny placek cieście. Następnie rolujemy placek z masą makową i zawijamy w pergamin posmarowany margaryną. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    niestety mnie makowce sie nie udaja
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    siała baba mak a potem makowca upiekła
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo często robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !