Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaczki

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
10szt
mięso mielone
50dag
pieczarki
25dag
jajko
ser żółty
20dag
czosnek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaczki

Pieczarki obieramy.Ser i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do mięsa wbijamy jajko,wsypujemy przyprawy i pieczarki.Mieszamy,aż składniki połączą się w jednolitą masę.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Odcedzamy i studzimy.Obieramy,przekrawamy na pół,wydrążamy środki,zostawiając 0,5cm brzegi.Napełniamy farszem.Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym.Zapiekamy ok.45minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180stopniC.15minut przed końcem pieczenia potrawę posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak