Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plasterki8 i gotujemy. Na suchej patelni należy zrumienić mąkę na jasnozłoty kolor i rozprowadzamy ją niewielką ilością wody lub bulionu z kostki. Kiszony ogórek obieramy ze skórki i kroimy w cienkie i długie paseczki. Oczyszczamy i dokładnie myjemy rybę, kroimy ją w niewielkie kawałki. Do wywaru z grzybów włóż najpierw rybę, a następnie po 5-7 min. odciśniętą i drobno posiekaną kiszoną kapustę, kiszonego ogórka, podsmażoną cebulę, mąkę, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Kiedy zupa jest prawie gotowa przed końcem gotowania wlej do niej przecedzoną zalewę z ogórków. Wymieszaj i jeśli trzeba należy doprawić do smaku.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    magical66

    musze wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmniammm
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe połaczenie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !