Sposób przygotowania

Mięso z udka (lub ew. piersi) drobno pokroić, jedną pieczarkę drobno posiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju. Dodać do mięsa z kurczaka. Jajko rozbełtać i podzielić na dwie części. Jedną dodać do masy mięsno-pieczarkowej, a drugą pozostawić do panierowania. Masę na kotlety doprawić sosem sojowym i przyprawami. Dosypać do niej 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić i uformować 2 kotleciki. Panierować je w jajku i bułce tartej. Smażyć na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła. Zdjąć z patelni i włożyć na pozostały tłuszcz pokrojoną w plasterki drugą pieczarkę. Usmażyć ją na rumiano. Kotleciki podawać obłożone plasterkami pieczarki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !