Sposób przygotowania

Jajka ubijamy 8 minut .Kisiel przesiewamy z masą pszenną ,ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Delikatnie łaczymy z masą jajeczną .Przekładamy do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175* C i pieczemy przez 30 minut. Studzimy.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody .Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy schłodzoną galaretkę .Zimne ciasto przekrawamy i przekładamy kremem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczny dodatek do kawy:)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszniutkie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ciekawe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !