Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany wg mojej teściowej
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3250/biszkopt-ktory-zawsze-sie-udaje.html
Biszkopt podzielić na dwie części, odpowiednio 1/3 i 2/3 ciasta. 2/3 ciasta rozsmarować na małej blaszce i upiec. 1/3 ciasta wymieszać delikatnie z kakao, rozsmarować na blaszce i upiec.
Ser biały mielony zmiksować z masłem, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Z białek ubić pianę i dodać ją do masy serowej delikatnie mieszając. Najlepiej przygotowywać masę w garnku, żeby można było postawić go od razu na ogień. Po postawieniu na ogień mieszać delikatnie aż do zagotowania się. Masa powinna wówczas lekko wypuszczać bąbelki. Po zdjęciu z ognia dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną wcześniej wymieszane z zimnym mlekiem. Po wymieszaniu masy postawić ją na ogień i ponownie zagotować.
Biały biszkopt podzielić na dwie części. Jedną białą część posmarować gorącą masą, przykryć ciemnym biszkoptem, posmarować ponownie masą i przykryć jasnym biszkoptem. Ciasto polać polewą czekoladową i posypać delikatnie wiórkami kokosowymi.
Podany przeze mnie przepis jest na małą blaszkę.