Sposób przygotowania

Fasolę myjemy i namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie w ktorej się moczyła.Lekko solimy gdy juz będzie miękka.
Żeberka zalewamy litrem wody i gotujemy razem z drobno pokrojona w kostkę marchewką.Białe części pora kroimy w cienkie plasterki i obsmażamy na maśle.Dodajemy do wywaru.
Ziemniaki obieramy i myjemy,kroimy w kostkę.Dodajemy razem z fasolą do zupy.
Czosnek ucieramy z sola,pieprzem i łyzką oliwy.Mieszamy z zupą.Doprawiamy do smaku sola,pieprzem i połowa łyżeczki suszonej bazylii.Cienką kiełbasę kroimy w pół plasterki i obsmażamy na patelni.Dodajemy do zupy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !