Sposób przygotowania

Ze śliwek usunąć pestki, włożyć do szerokiego rondla, podlać odrobiną wody, rozgotować. Podczas gotowania cały czas mieszać aby się nie przypaliły. Rondel z rozgotowanymi śliwkami włożyć do nagrzanego piekarnika i utrzymywać w stanie lekkiego wrzenia. Uchylić lekko drzwiczki piekarnika. Gdy zmniejszy się objętość o połowę, powidła wymieszać z cukrem i zagotować. Przełożyć do słoików, włożyć do nagrzanego piekarnika i lekko zapiec. Na gorące słoiki zakręcić nakrętki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    są pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super takie swojskie powidełka
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne takie domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    moje ulubione
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie powidła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !