Sposób przygotowania

Mięso gotujemy (np w rosole). Cebule kroimy w talarki i przesmazamy na margarynie z zabkiem czosnku. Mielimy mieso razem z cebulą i czosnkiem, doprawiamy przyprawami do smaku i dodajemy jajka.
robimy ciasto:
30dag mąki
2 żółtka
1/2 kostki margaryny
1 cale jajko
2 łyzki gestej smietany
2 łyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

ciasto dokladnie zagniatamy i walkujemy w prostokąty o szerkosci nie wiekszej niz 10cm, a długosci dowolnej. Wzdłuz długosci ukladamy na skraju ciasta mase miesną, poczym zwijamy do środka a następnie kroimy uformowany walek na odcinki o ok 4cm dlugosci. ukladamy na wysmarowanej margaryna formie i wstawiamy do piekarnika

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wygląda smacznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    świetne są, mi do nich pasuje czerwony barszcz. pychota
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    tak, smacznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    mniam, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszne paszteciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    paszteciki z mięskiem to ja lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    bardzo je lubie, najlepsze !
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    wyglądają rewelacyjnie :) muszę w końcu sama zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !