Sposób przygotowania

Czosnek rozgnieść ze solą natrzeć mięso, oprószyć pieprzem i odstawić na2-3godz.Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć mięso ze wszystkich stron ,przełożyć do garnka do smażenia , obsypać vegetą , podlać 1szklanką ciepłego bulionu i dusić do miękkości ok. 40 min. Często obracając. Cebulę pokroić , przesmażyć dodać do mięsa . Uduszony i wystudzony schab pokroić na plastry , ułożyć na półmisku zalać tężejącą galaretką przygotowaną z 1,5 szklanki bulionu połączonego z żelatyną wg przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !