Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto bez jajek

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
cukier
1 szklanka
kakao
5-6 łyżek
olej
3/4 szklanki
ocet
2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat
1 czubata łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 płaska łyżeczka
ziele angielskie
2 ziarnka
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
cynamon
1-2 łyżeczki
Sklep Prymat
wiórki kokosowe
1 paczka
mleko
1,5 szklanki
budyń śmietankowy
1 opakowanie
cukier
1 szklanka
woda zimna
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez jajek

Ziele angielskie i goździki miażdżymy. Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodkę, kakao i cynamon. Zrobić wgłębienie dodać olej, ocet i wodę. Wszystko razem wymieszać dużą łyżką. Wysmarować blaszkę i wylać ciasto. Piec ok 45 - 50 minut. Zagotować 1 szklankę mleka, dodać wiórki kokosowe i chwilę gotować. Dodać rozrobiony w 1/2 szklance mleka budyń i cukier. Zagotować i wystudzić. Utrzeć z margaryną. Wystudzony placek przekroić na połowę. Spód posmarować kwaśnym dżemem i wyłożyć krem. Przycisnąć drugą połową i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.03.2012 08:11
wygląda jak wuzetka,ale też musi pysznie smakować
FAFIK 17.04.2011 21:44
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak