Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Masło rozetrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać jajko, wanilię i dobrze ubić. Dodać zmiksowane banany i dobrze wymieszać. Połączyć z mąką, wymieszać a następnie podzielić na dwie równe częsci. Do jednej dodać kakao, wymieszać i wylać do wyłożonej pergaminem blachy. Na ciemną warstwę rozsypać posiekane orzechy, a następnie wylać warstwę ciasta jasnego.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 40 minut, aż ciasto będzie ładnie rumiane. Blaszka mała lub tortownica 22cm..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda przepięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszne, aż chciałoby się zjeść!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !