Sposób przygotowania

Bakłażany oczyszczamy, myjemy i suszymy. Dzielimy na ćwiartki, odkładamy na godzinę, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie krążki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Pomidory oczyszczamy, osuszamy. Kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy łyżkę masła, szklimy cebulę, czosnek. Dodajemy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Bakłażany układamy w żaroodpornym naczyniu. Dodajemy pomidory z cebulą i czosnkiem, posypujemy posiekaną natką. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !