Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki / muffiny z płynnym wnętrzem.
Rozgrzewamy czekoladę w kąpieli wodnej z masłem. Odstawiamy do ostygnięcia. Przeez ten czas mikserem ubijamy jajka, zółtka, cukier. Dodajemy następnie rozpuszczoną czekoladę, dodajemy przesianą mąkę i miksujemy krótko mikserem. Bardzo ważne żeby trwało to krótko, najlepiej na wysokich obortach. Przekładamy do miseczek żaroodpornych. I tutaj uwaga, ja robiłam je co prawda w formie na babeczki, ale zdecydowanie lepiej wychodzą i lepiej utrzymuje się temperatura w naczyniu żaroodpornym. wtedy efekt płynnego środka jest milion razy lepszy. Preferowania średnica około 7,5 cm.Ja akurat robiłam jako muffinki, ale musze przyznac, ze efekt byl sto razy gorszy :(
Pieczemy w 175 stopniach przez 15 min,
Zjadamy ciepłe - smacznego!