Sposób przygotowania

1. Buraki obrać i pokroić grube plastry. 3 z nich włożyć do bulionu warzywnego i wygotować. Kiedy już puszczą sok, buraki wyjąć z wywaru.
2.Pozostałe buraki ułożyć w naczyniu do gotowania na parze wraz z jałkiem oraz ziemniakami i gotować do miękkości. Następnie składniki te zmiksować i dodać do wywaru warzywno-buraczanego.
3.Zupę przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Na talerzach posypać zieleniną.
4.Zupę można podawać z krokietem, uszkami lub czystą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !