Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.
Potem ją dokładnie odcedzamy i gdy jest zbyt kwaśna, to przepłukujemy i znów odcedzamy.
Do tego dajemy : pół kostki margaryny, pokrojoną w kostkę cebulę, wcześniej zrobioną na patelni paloną mąkę pszenną, sól, pieprz, jarzynkę.
Dusimy to aż do roztopienia tłuszczu i przysmażenia cebuli, często mieszając, by nie przywarła kapusta do dna garnka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    z kiełbaska tez jest pyszna :)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dziękuję za pozytywne komentarze tego dania i proszę o więcej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dzięki jeszcze raz.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    \"wcześniej zrobioną na patelni paloną mąkę pszenną\", a coś więcej o tej mące?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    p. Mirko, to zwykła mąka pszenna, obojętnie o jakiej nazwie palona na patelni nad gazem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !