Sposób przygotowania

Szalotkę posiekaj, kurki oczyść, połowę pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni zagrzej 2 łyżki masła, przesmaż szalotki, aż zmiękną, dodaj pokrojone grzyby. Smaż 5 minut, mieszając. W garnku zagotuj bulion, dodaj grzyby z patelni i tymianek, przykryj i gotuj na małym ogniu 20 minut. Wyłów tymianek, płyn zmiksuj na gładko, przetrzyj przez sito i wlej do garnka. Musi mieć idealnie kremową konsystencję. Pozostałe masło rozgrzej na patelni, wrzuć orzechy laskowe, smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj drugą część kurek, smaż 5–7 minut. Pod koniec wrzuć posiekaną dymkę, zamieszaj i dopraw. Na talerze rozlej zupę, połóż solidną warstwę grzybów z dymką. Podawaj z wiejskim chlebem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny przepis, wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmmm... uwielbiam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    musi być pyszna :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    muszę zrobic
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    muszę zrobic

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !