Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem kryształem i waniliowym.Do drugiego garnka dać jaja i obie maki.Ubijać,potem wlać wrzące mleko i dalej obijać na ogniu aż zgęstnieje. Utrzeć masło i dodawać bardzo powoli zimna masę. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao,posiekane orzechy i posiekana czekoladę. Do drugiej rodzynki ( smażone wiśnie ), posiekane orzechy i i galaretkę pokrojona na kawałki.
Układać: Biszkopt, jasna masa, ciemna masa,zalać czekolada lub galaretka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajna nazwa, wypróbowane i bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    niciapn

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    to nie jest ambasadorek ale solidny ambasador

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !