Sposób przygotowania

Z główki kapusty zdjąć kilka liści, niektórymi wyłożyć dno rondla, resztę kapusty drobno posiekać. Wbić 2 jajka, wsypać nieugotowane kasze i ryż, dodać mięso, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem, formować gołąbki. Gołąbki namoczyć w 3 rozmąconych jajkach i osobno w bułce tartej, usmażyć na oleju i włożyć do rondla. Przecier pomidorowy zmieszać z 3 szklankami wody i połową polać gołąbki, przykryć je liśćmi kapusty, układać kolejne warstwy, polać resztą sosu i przykryć kapustą. Zapiekać około 50 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !