Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z 0,5 szklanki cukru i solą. Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera. Dodać jogurt, miksować, następnie olej i dalej miksować.

Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia,wymieszać. Ciasto wlać na blaszkę o wymiarach 25x35 cm. Położyć jabłka i upiec. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia : 180oC
Czas pieczenia: 45minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    uwielbiam jabłkami:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super na zastąpienie szarlotki od czasu do czasu
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jogurtowe smaczne i zdrowe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha:) zjadło by się
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobre ciasto polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !