Sposób przygotowania

czosnek nalezy posiekać drobniutko i wymieszać go w misce z solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. Włóż do tej zalewy krewetki i wstaw na godzinę do lodówki. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, potem na ukośne kawałki. Włóż na minutę do wrzącej osolonej wody. Wyjmujemy przelewamy wodą i osuszamy. Papryke kroimy w cienkie krążki. Opruszamy warzywa solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na patyki szaszłykowe nałóż po 3-4 krewetki. Warzywa wkładamy do czterech małych foremek żaroodpornych. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 15min. W połowie pieczenia dodajemy szaszłyki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !