Sposób przygotowania

Łazanki należy ugotować wg przepisu. Białą kapustę, po usunięciu wierzchnich uszkodzonych liści, poszatkuj, obgotuj w osolonej wodzie. Szynkę należy pokroić w grubą kostkę. Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce masła, dodać szynkę, opruszyć wszystko szczyptą cząbru i majeranku, smażyć chwilę, aby nie przypalić cebuli. Jabłko przekroić na pół. Pozostałe dwa pokrój w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: połowę łazanek i kapusty, szynkę z cebulą, pozostałą kapuste i łazanki, jabłka oraz śliwki. Każdą warstwę posypujemy cząbrem, majerankiem oraz pieprzem. Połówki jabłek kroimy w plastry i kładziemy na zapiekankę. Zapiekamy 20min w tem. 180stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !