Sposób przygotowania

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Czerwoną paprykę kroimy w drobniutką kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę z papryką, pieczarki. Podsmażamy i wlewamy 1,2 l wody wymieszanej z bulionem i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w średnia kostkę i dodajemy wraz z koncentratem pomidorowym do zupy. Gotujemy tak długo aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy według uznania ostrą papryką, solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze przez 3 min. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim zupę.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !