Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier oraz wodę i ucieramy, aż do rozpuszczenia się cukru. Mąki oraz cukier waniliowy i proszek do pieczenia przesiewamy. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy mak. Wszystko razem mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 min w temp . 180\'C.
Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. Biszkopt kroimy wzdłuż. Jedną część smarujemy gotowym kremem śmietankowym i wkładamy do lodówki na ok 30 min. po tym czasie wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie umieszczamy ciasto w lodówce na ok 30 min, aż galaretka dobrze zgęstnieje. Na galaretkę nakładamy gotowy krem czekoladowy i przykrywamy biszkoptem. Wierzch smarujemy pozostałą masą śmietankową i posypujemy startą czekoladą. Ciasto ponownie schładzamy ok 30 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    Extra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie ta Twoja wariacja. :)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda bardzo smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Aż ślinka cieknie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    SYLWIA63

    aż chce się zjeść ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zjadło by się ,super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda przepysznie :))
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Jaka wariacja:) pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny przekładaniec :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    efektowne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    i takie wariacje lubię najbardziej:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    kusząca propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !