Sposób przygotowania

Czekoladę stopić i ostudzić.Masło utrzeć z cukrem. Wsypać orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą. Piec 40 min.

Upieczony i wystudzony placek wydrążyć lekko . Wydrążone ciasto pokruszyć i uprażyć na suchej patelni. Rozpuścić żelatynę, śmietanę ubić z cukrem i dodać rozpuszczoną żelatynę.

Na wydrążony placek położyc konfiturę z wiśni, następnie śmietanę i posypać prażonymi okruchami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Moje ulubione smaki :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    doskonały przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    znakomity:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !