Sposób przygotowania

Kotlety schabowe myjemy i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy z obu stron przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką (dzięki temu kotlety będą soczyste). Jajko roztrzepujemy w miseczce ze szczyptą soli. Maczamy kotlety najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na oleju do czasu, aż się zarumienią. Gdy już będą gotowe kładziemy na każdy kotlet 2 plasterki oscypka i przykrywamy pokrywką. Dusimy na wolnym ogniu do roztopienia sera.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejny nietuzinkowy przepis na standardowe danie. Gratuluję pomysłu!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wygląda, smakuje rewelacyjnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super pomysł, musze spróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super,uwielbiam oscypki:}
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam oscypki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ojj .. jeszcze kilka dni i bedę miala oscypka ... ale mi narobiłaś smaka na takie kotleciki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Mega pychota!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    to może być dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    rewelacja,oscypek-mniam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszności! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !