Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA TRUSKAWKOWA
Masła topimy na małym ogniu..
Żółtka ucieramy c cukrem
dodajemy mąkę i stopione masło
Białka ubijamy z łyżką cukru pudru
na sztywną pianę- i dodajemy do ciasta
PŁASKĄ FORMĘ WYKŁADAMY PAPIEREM- I
WLEWAMY CIASTO....
Pieczemy 7 minut w 200 st.
CIASTO WYJMUJEMY-PRZYKRYWAMY WILGOTNĄ
ŚCIERECZKĄ--I ODWRACAMY TAK by ściereczka była na spodzie.-ROLUJEMY...
SEREK dokładnie mieszamy z łyżką cukry pudru..
Smietanę ubijamy z cukrem waniliowym i
łączymy z masą serową
Ostudzone ciasto ostrożnie rozwijamy
Smarujemy krememserowym..
wyrównujemy--wykładamy pokrojone truskawki.
Delikatnie zwijamy w rulon...
I przynajmniej na 1 godz.wkładamy do lodówki.......