Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała
0,5 kg
kiełbasa cienka
2 pałki
boczek wędzony
10 dag
cebula
1 szt
koncentrat pomidorowy
1 słoiczek
majeranek
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę namoczyć na noc w wodzie.Rano zlać wodę i wlać czystą do fasoli.Ugotować w tej samej wodzie do miękkości.Kiełbasę, boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do fasolki razem z pozostałymi składnikami.Zagotować.Zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 17.05.2011 07:25
super sprawa, można ugotować, zamrozić, a potem mamy szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak