Sposób przygotowania

Z mąki, gęstej śmietany 18 % (najlepiej Piątnica), cukru pudru oraz proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na 4 lub 5 placków. Każdy placek pieczemy ok 25 min. uprzednio układając go na natłuszczonej i odwróconej stronie blaszki. Placki przed pieczeniem nakłuwamy widelcem. Słodką śmietanę, cukier oraz śmietanfiksy miksujemy. Wystudzone placki przekładamy masą. Wierzch ciasta polewamy polewą. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    jakie piękne ciasto i zapewne pyszniutkie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda bardzo smakowicie :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszności
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dla mnie to jest najlepsze ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aj zjadłoby się kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Już je uwielbiam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny i taki delikatny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo apetyczne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smacze
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    smakowity,wypróbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    mmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !