Sposób przygotowania

Cukier i palmę roztopić w garnku, długo mieszać. Potem ostudzić. Dodać jajka. Mleko i drożdże rozpuścić na zimno. Potem dodać to do palmy z cukrem i mieszać na drobną masę, potem dodać mąkę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Kulę włożyć do zimnej wody, tak długo aż podejdzie do góry i popęka. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i dzielić na trójkąty, które należy wypełnić dżemem. Piec w 220 st C, a ż do zarumienienia ciasteczek.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Wow, świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    są rewelacyjne, bo robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robiłam są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !