Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
30 dag
ziemniaki
4-5 większych
kasza jęczmienna
50 gram
marchewka
1-2 szt
natka pietruszki
sól, pieprz, Kucharek
do smaku
śmietana
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki pokroić, podsmażyć na patelni.Do garnka wlać wodę(ok 1-1/5litra), zagotować,wrzucić kostki grzybowe.Następnie wrzucić kaszę, pieczarki podsmażone, marchewkę startą na tarce jarzynówce i ziemniaki pokrojone w kostkę.Gotować do miękkości warzyw(ok 20-25 min).Wrzucic posiekana natkę pietruszki, zagęścić śmietaną rozrobioną z odrobiną wody i mąki.Doprawić i jeszcze raz zagotować.
Wywar można ugotować na kości, bądź kurczaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 20.10.2010 11:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak