Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty kiszonej
1 kg
marchewka
1
pietruszka
1
kiełbaski
3
bulion
ok 3 l
koncentrat pomidorowy
2 duże łyżki
makaronu
2 garśnie
ziemniaki
3

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Do bulionu wrzucić marchewkę, pietruszkę, pokrojone w kostkę kiełbaski i kapustę kiszoną (uprzednio należy ja przepłukać w zimnej wodzie). Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy makaron, koncentrat pomidorowy i gotujemy do momentu, kiedy makaron będzie al dente. Na koniec wrzucamy do zupy ziemniaki (gotujemy je wcześniej, w osobnym garnku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 18.07.2011 12:24
lubię kwaśne zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak