Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z suszonymi śliwkami
białka ubić na sztywno dodac cukier i żółtka i ubijać na sztywno.Dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem i delikatnie wymieszać.Wylać na blachę wyłożoną papierem.Piec w 160 st około 20 min.
Śliwki pokroić w drobną kostkę,zalać rumem i odstawić na noc do lodówki.
Krem;
Tłuszcz utrzeć i wolnym strumieniem wlewać ubite na sztywno jajka z cukrem cały czas ucierejąc.Dodac nutellę i wymieszać.Odłożyć kremu na posmarowanie petitków a do reszty dodać odsączone śliwki i wymieszać.
Biszkopt posmarować kremem z śliwkami.Na kremie ułożyć namoczone petitki i posmarować odłożonym kremem.
Petitki można namoczyć z pozostałego rumu po odsączeniu dolewając wódkę lub rum.