Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzówka mojej mamy
2. Kruszonka: Z trzech ostatnich składników: mąki, masła i cukru zagniatamy kruszonkę.
3. Wyrośnięte ciasto wkładamy do blaszki, posypujemy kruszonka i pieczemy w piekarniku.
mąki |
0,5 kg
|
cukru |
0,5 szklanki
|
drożdży |
5 dag
|
mleko |
1 szklanka
|
żółtko jajek |
4
|
rodzynki |
według uznania
|
mąki |
0,5 szkl
|
masła w temp pokojowej) |
6 dag
|
cukru |
6 dag
|
olej |
3 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: