Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane płucka( ja używam wieprzowych) zemleć w maszynce, dodać wcześniej wymoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz zeszkloną cebulkę. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z mąki, jajka, soli i letniej wody zagnieść ciasto pierogowe. Rozwałkować je dość cienko i wykrawać z niego kółka. Na środek każdego z nich nakładać farsz i zlepiać pierogi. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Gdy wypłyną na wierzch wyławiać łyżką cedzakową na durszlak. Następnie podsmażać na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Płucka można z powodzeniem zastąpić mięsem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    och uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszności :)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robiłam kiedys maja specyficzny smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    wolę z mięsem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ależ one apetyczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To nowość dla mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł na pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy farsz
  • 0
    popkorn.pl_kuchnia_154373
    Opublikowano

    Jumper123

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !