Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami, dwoma rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia. Dodaj likier. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz 35 minut w temp. 175°C Ostudź. Rozetnij na 3 placki. Czekoladę pokrusz. Śmietankę podgrzej (nie gotuj), dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi. Ochładzaj 4 godziny. Wszystkie placki biszkoptowe skrop likierem. Podgrzej konfiturę, ubij czekoladową śmietanę. Jeden placek posmaruj konfiturą, posyp łyżką wiórków, a następnie rozprowadź cienką warstwę śmietany. Przykryj drugim plackiem i powtórz czynność. Na wierzch połóż trzeci placek. Tort posmaruj i udekoruj resztą kremu. Posyp wiórkami. Przybierz plasterkami limonki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !