Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak rozmaitości z zasmażanym ryżem
2.1/4 białej cebuli pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie dodać do niej ugotowany ryż i podsmażyć całość na dość dużym ogniu, często mieszając.
3.Ryż przełożyć do miski i przykryć folią spożywczą lub pokrywką, żeby nie wystygł.
4.Piersi z kurczaka pokroić na dużą kostkę.
5.Rozgrzać na patelni tłuszcz i podsmażyć na nim kurczaka.
6.Warzywa umyć i drobno pokroić.
7.Dodać warzywa do kurczaka i dusić do miękkości pod przykryciem. Ewentualnie można dodać trochę wody.
9.Pod koniec smażenia potrawę posypać obficie mieszanką ziół greckich ( sól, prażona cebulka, pieprz czarny, natka pietruszki, rozmaryn, seler, estragon, majeranek, oregano)
10. Na koniec do potrawy dodać ryż i wszystko krótko przesmażyć.