Sposób przygotowania

Zmiksować jajka, cukier, olej.
Następnie wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do marchewki dodać cynamon, wymieszać.
Do pierwszej masy powoli dodawać zmieszaną mąkę, a na końcu marchewkę, wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem blachę, piec 1 godzinę w 180 stopniach.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    lubię to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Robię podobne, no własnie muszę w końcu zrobić casto marchewkowe, smakuje podobnie jak piernik, a piernik do herbatki w jesienny wieczór jest idealny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie jadłam takiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !