Sposób przygotowania

Wołowinę zrazową kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy, posypujemy pieprzem i rozmarynem. Grzyby dusimy z cebulą, miksujemy i dodajemy tartą bułke. Solimy i pieprzymy do smaku. Ostudzonym farszem grzybowym smarujemy mięso i zwijamy w roladki. Smażymy najpierw złączeniem do dołu, wtedy się nie rozpadną. Gdy zbrązowieją z obu stron, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości. Możemy do sosu dodac kilka suszonych grzybków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    lubię zrazy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    wspaniałe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm.....a dlaczego ja takich nie robię? muszę to nadrobić,czas do lasu się wybrać:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    swietne zraziki ,tylko grzybków w tym roku mało...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    śliczne, apetyczne, kuszące...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobre !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepyszne są.
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    super super
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowicie przyrządzone zrazy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !