Sposób przygotowania

Umyte ozorki gotować w wodzie do chwili, gdy można oddzielić gruby nabłonek. Obrane ozorki włożyć do czystej, gorącej wody, dodać włoszczyznę i sól do smaku, ugotować. Odlać dwie szklanki wywaru, doprawić go śmietaną z mąką, dodać część posiekanego kopru , sok z cytryny , zagotować.Ozorki pokrajać w skośne plastry , włożyć do sosu .Podawać posypane posiekanym koprem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ups, ozorków nigdy nie jadłem aż wstyd
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a ja jadłem ozorki i mi smakowały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !