Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy. Kroimy w plasterki grubści ok. 3-4 mm. Pieczarki po oczyszczeniu kroimy w plasterki, cebulę w drobną kostkę, szczypior i natkę pietruszki siekamy. Zaczynamy od podsmażenia na oleju pokrojonego boczku. Wyjmujemy skwarki i na wytopionym tłuszczu smażymy ziemniaki i cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki i szczypior, chwile podsmażamy wszystkie składniki. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy potrawę solą i pieprzem. Dusimy ją ok. 15-20 minut na małym ogniu, często mieszając. Po zdjęciu z ognia dodajemy skwarki z boczku, mieszamy i podajemy posypane pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !