Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda
2 litr
masło
cebula
1-2
śmietana
150 ml
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1-2
grzyby suszone
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby moczymy przez około 2 godziny następnie gotujemy do miękkości. Ugotowane grzyby kroimy w paski i smażymy na maśle, dodajemy pokrojona cebule. Całość posypujemy mąką i zrumieniamy. Dodajemy wywar i gotujemy przez około 15 minut. Przed podaniem zabielamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.02.2011 00:17
dobra
Zoso 17.10.2010 20:46
Dodałbym grzaneczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak