Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz pychotka

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości
1/2 kg
cebula biała
2 szt
kukurydza w puszce
1 szt
marchewka
5 szt
groszek konserwowy
1/2 puszki
śmietana 12%
3 łyżki
mak
3 łyżki
kosta rosołowa
1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
boczek
20 surowy bez kości
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
4 łyżki
papryka czerwona
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pychotka

W garnku zagotować wodę z kostką rosołową. Na patelni usmażyć mięso pokrojone w kostkę i oprószone w mące. Gdy sie zarumieni dodać do gotującej sie wody. Dusić pod przykryciem razem z przyprawami ok pół godz. Na patelni podsmażyć boczek z cebulą dodać do gulaszu. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę, kukurydzę i groszek. Gotować aż mięso będzie mięciutkie, na koniec dodać zasmażkę i śmietanę. Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 25.08.2012 16:40
pyszny
Miki 31.05.2012 07:28
super
aga130982 03.10.2011 09:24
mmmmmmmmmmm super
ziutula
ziutula 23.04.2011 21:57
pyszne smakowitości...
ElizaT 23.10.2010 11:36
Mini pychotka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak