Sposób przygotowania

Ugotować kaszę manną na mleku. Masło utrzeć z żółtkami, cukrem waniliowym i niewielką ilością startej skórki z cytryny na puszystą masę. Stopniowo dodawać ciepłą kaszę manną. Proszek budyniowy wymieszać z proszkiem do pieczenia w niewielkiej ilości wody i dodać do masy. Następnie całość wymieszać z ubitą piana z białek. Połowę masy przełożyć do wysmarowanego masłem formy, rozprowadzić na niej owoce wymieszane z dżemem i przykryć pozostałą masą. Piec w temp 180 C przez ok. 60 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    orginalny prepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba spróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    zabieram do wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    zabieram do wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    sprawdzone, polecam
  • 6
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !