Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryż z selerem i wędzoną polędwicą

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wody
4 szklanki
wędzonej polędwicy
25dag
selera korzeniowego
15dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ryż długoziarnisty
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z selerem i wędzoną polędwicą

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Seler obieramy i wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy przez ok 15min. Kroimy w plasterki i mieszamy z ryżem. Oprószamy pieprzem. Podajemy ze zwiniętymi w ruloniki plasterkami polędwicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 30.09.2011 09:39
pyszna przekąska
magical66 18.10.2010 09:49
jest super!!
Magdalena80 17.10.2010 20:34
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak